Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem wpływającym na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
również płodność. Zwróćmy chociażby
uwagę na to, co się dzieje podczas
ejakulacji. Jak się okazuje, dochodzi
w tym czasie do dosyć
ważnych niedoborów selenu.
Możemy go unormować jedząc
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
istotny biopierwiastek w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
pobudza sprawność seksualną. W chwili
nadużywania alkoholu czy
palenia tytoniu spada poziom cynku,
lecz można go uzupełnić
jedząc warzywa strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
istotnym elementem jest też
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
ejakulatu. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy oraz wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten bierze udział
także w procesie chemicznym
zmiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich produktach
jak czekolada, wołowina, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Jeszcze jedna witamina to
beta-karoten, która ma wpływ na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeśli musimy
unormować jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra tanio
cialis



Opublikowany w new